Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2017 17:57 - Да бъдеш различен
Автор: bellefleur Категория: Лични дневници   
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             Да бъдеш себе си, въпреки че ще бъдеш отблъснат от околните или да загърбиш същността си, за да сбъднеш нечия чужда представа за личност и да бъдеш приет?

Не живеем ли в общество, в което да бъдеш себе си, да си различен от масата еднотипни хора, означава да бъдеш определян като различен, често пъти отхвърлян? А колко често се замисляме дали в старанието си да се харесаш на някого всъщност загърбваш себе си и се превръщаш в част от тълпата? Не ставаме ли твърде повърхностни?

В наши дни хората са повърхностни- да. Следваме дадени стериотипи и правим неща, защото е модерно, държим се по даден начин отново, защото е наложено от някой друг.Съдим за хората по външния вид, не се стараем да опознаем същността, вътрешността, реалният най- чист и истински човек, под опаковката, наречена външност. Въпросът е защо? Отговорът е лесен- за да се харесаш и за да се впишеш в обещството.

Всички сме чували за приказката „Грозното патенце”, което било различно. И заради това, че не е като другите, било отхвърлено. В нашия „приветлив” свят също няма място за различни. Ако не се вписваш в масата ти лепват етикет „аутсайдер”, „хахо”, „откачалка”, „зубрач” и т.н. Да се чувстваш сам, живейки в своя различен свят е трудно-трудно е да си различен. Всеки гледа на теб, като на странен тип, който не е като „клонингите” по улиците, и не те приемат в техния свят.

Нима забравихме какво е да бъдеш човек, да бъдеш личност? Нима забравяме, че всеки човек е уникален сам по себе си и имено това го прави човек. Всеки иска да носи името Човек, но не всеки го зaслужава!

„Различни” обикновено наричаме хората, които по някакъв начин са странни. А в действителност за тях ние сме странните. Поглеждайки нещата от друг ъгъл различните сме ние, защото не можем да разберем техния светоглед и начин на мислене. Различните биват отритнати от обществото смятани за луди,ексцентрици и как ли не ги наричат още. Защо? Защото те не влизат в модела, защото те не са по мярка...хората се страхуват от всичко различно от познатото и се опитват да го уеднаквят.

Отказвам да се впиша в такова общество. Отказвам да вървя с тълпата и да загърбя себе си, човечността си, същността си, за да се слея с масата еднотипни роботи, наречени „хора”. Да не бъдеш част от тълпата, да бъдеш себе си НЕ те прави различен, напротив, прави те уникален. Не бъдете слепи- погледнете какво се крие под опаковката
.image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bellefleur
Категория: Поезия
Прочетен: 9365
Постинги: 8
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930